Organizovanje društvene odgovornosti

Društvena odgovornost danas je obaveza bilo kojeg preduzetnika-preduzetnika. Svrha društveno odgovornog poslovanja je povećanje profita, ali na takav način da ova stopa rasta takođe prati rast pozitivnog utjecaja poslovne organizacije u samom društvu, naravno minimiziranjem negativnih utjecaja. Organizacije koje obavezuju i ostvaruju društveno odgovorno poslovanje žele uspjeti, ali ne po svaku cenu! Oni teže uspostavljanju ravnoteže između ekonomskog interesa (profita) i odgovorne organizacije prema društvu u cjelini.

Odgovornost je ključno pitanje i veoma važno u organizovanju kockanja i za posledice koje imaju u društvu. Mnogi stručnjaci smatraju da to nije problem u samoj igri, ali u prekomernoj igri i svi se slažu da je krajnji cilj sprečavanje ovog načina igranja. Iako odgovorno razmatranje ne može ignorisati planiranu odluku i odgovornost pojedinca za svoje postupke, važno je napomenuti da bi trebalo biti svjestan da dio odgovornosti pada čak i na organizatora kockanja.

Cilj je da se igračima omogući informisanje prilikom odlučivanja da učestvuju u igri i, ako se pojave štetne posledice igre, igračima se oslobađa kontakta i pristupa institucijama koje pružaju stručnu pomoć. Društveno odgovorno poslovanje na Kosovskoj Lutriji se prvenstveno vidi u odgovornoj organizaciji kockanja.

Organizacija društveno odgovornih igara znači, prvenstveno, zadovoljiti potrebe za kockanjem na siguran, zakonski način, u savremenim tehnološkim uslovima, imajući u vidu da izbjegavamo ili minimiziramo štetne posljedice igara sudbine u društvu.

Kosovska lutrija je član Udruženja evropskih državnih loterija. Ovo Udruženje definira standarde odgovorne organizacije kockanja. Loterija Kosova potpisala je dokumente koji postavljaju takve standarde, dok ideje i principi sadržani u tim dokumentima poštuju i primenjuju Kosovska lutrija u svom radu i poslu.

Društvena odgovornost i odgovornost prema zajednici je osnovna svrha zaposlenih u kosovskoj Lutriji, kako na poslu, tako iu organizaciji igara i izvještaja igračima. Odgovorna organizacija kockanja je takođe mera predostrožnosti zavisnosti i njihove organizacije kako ne bi promovisali zavisnost.

Players must be 18 years or older to participate in online gambling.